onsdag 31. august 2016
Hjemmelaget grovt brød!
Dette brødet er sundt, godt og veldig enkelt.
Ingrediens
(6 personer)
650 g speltmel (siktet)
*
250 g sammalt speltmel
*
60 g solsikkekjerner
*
60 g gresskarkjerner
*
50 g havregryn
*
100 g linfrø
*
1 ss salt
*
1 l vann (lunkent)
*
50 g chiafrø (kan droppes)
*
1 pakke gjær
Slik gjør du
1. Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.
2. Hell deign over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner. La heve i ca 45 minutter.
3. Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter. Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15 - 20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.
Denne oppskriften har jeg fått av min gode venn Kari, så anbefaler disse brødene på det varmeste.
Kan ha det til både frokost og matpakker til barna, eller til et godt måltid her og der.
Abonner på:
Innlegg (Atom)