onsdag 31. august 2016

Dagens middag : Spekemat!







Mmm... Speke mat slår aldri feil. Pappa kom på besøk idag, så da lagde jeg det. Den består av poterer med salt og rosmarin, salat, foccacia, spekeskinke, morpølse, babybell, nektarin, Grissini brødpinner, druer, potetgull (Maarud - skogsopp og urter) og eggerøre med gressløk.




NYHET! MAARUD - SKOGSOPP & URTER




Da var det enda en nyhet i butikk som ble med meg hjem. Må jo nesten smake når det støtt og stadig kommer noe nytt. Fikk til og med smaksprøve på butikken, hvor butikkbetjenten åpnet posene for at jeg skulle smake, og da var jeg solgt! Den skulle bli med hjem! Godt til spekemat også :)

Hjemmelaget grovt brød!










Dette brødet er sundt, godt og veldig enkelt. 

Ingrediens 

(6 personer)

650 g speltmel (siktet)
*
250 g sammalt speltmel
*
60 g solsikkekjerner
*
60 g gresskarkjerner
*
50 g havregryn
*
100 g linfrø
*
1 ss salt
*
1 l vann (lunkent)
*
50 g chiafrø (kan droppes)
*
1 pakke gjær

Slik gjør du

1. Rør sammen alle ingrediensene til en løs deig. La deigen heve i cirka 30 minutter under et klede.

2. Hell deign over i to godt smurte former og strø over gresskarkjerner. La heve i ca 45 minutter.

3. Sett formene i ovnen og stek brødene på 225 grader i 40 minutter. Ta dem så ut av formene og stek opp ned på rist i 15 - 20 minutter til. Dette gjør at skorpene blir sprø og deilige.

Denne oppskriften har jeg fått av min gode venn Kari, så anbefaler disse brødene på det varmeste. 

Kan ha det til både frokost og matpakker til barna, eller til et godt måltid her og der.







Vakre blomster til spisebordet





Du finner de hos Mester Grønn