lørdag 28. januar 2017

Herlig sjokoladekake med ROM!





Kakebunn

3 dl melk
 4 egg
5 ts bakepulver
4 ts vaniljesukker
50 g mørk sjokolade
300 g smeltet smør
575 g mel
400 g sukker

Fremgangsmåte 

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt deretter smøret og putt sjokoladen og melken opp i kasserollen, så vend alt i eggedosisen. Ha en smurt form og stekes midt i ovnen på 200 grader i 25 min

Jeg tok og halverte oppskriften og da funket rundform perfekt, men denne oppskriften er til en langpanne.

Glasur

1 ts vaniljesukker
7 dråper romessens
4 ss kokt kaffe
1 ss bakekakao
500 g melis
125 smeltet smør

Ta en kasserolle, smelt smør og deretter rør inn kaffe, bakekakao, vaniljesukker, melis og romessensen sammens i kasserollen på svak varme. Tøm glasuren på kaken mens den er varm.

Tilslutt kan du strø over kokos eller andre ønsker

Voila, så har du en nydelig sjokoladekake!

En morgen fruktsalatblanding!



Appelsin, bringebær, røde druer, jordbær, hakket mandler og et dryss av kokesjokolade!