onsdag 3. mai 2017

Sommermiddag på verandaen og forberedelse til imorgen!



Første middag ute på verandaen kl 20.45 og veldig herlig, en liten smak av sommer. Her går det i ett om dagene, i kveld har vi forbredt middagen til i morgen, da blir vi mange. Eivind kommer hit tidlig og maler, spent på hvordan det ser ut når vi kommer hjem. Malin maskerer det siste og vi har satt unna møblene. Blir snart en liten pause her nå, må se opptak av ungkaren Sverige, ble plustelig så spennende før natta og kl ringer 5.30  

Oppskrift til hjemmelaget hamburgerbrød med sesamfrø, Chilidressing og tomatsalsa






Hamburgerbrød

2,5 dl melk
1 dl vann
1 ss sukker
1,5 ts salt
25 gram fersk gjer 
500 gram mel
50 gram smør, vann eller egg til pensling + sesamfrø på toppen


Ha alle indigrensene i gjær deigen med unntak av smøret. Tilsett smøret i terninger til slutt og elt deigen lenge, så skal den heves lenge før og etter.

stekes på 225 grader i 12-15 min 


Chilidressing

Lettrømme
Rød chili
Finhakket hvitløk
Litt sitronsaft
Salt og pepper

Serveres i små posjonsskåler

                                Tomatsalsa

2 tomater
Litt rød chili
Halv rødløk
1-2 vårløk
2-3 ss olivenolje
 Salt og pepper

Alt hakkes i små biter og serveres i små posjonsskåler

Nyt!

Flagg fra NILLE til kr 1,- kjøpte 5 stk - hele fem kroner jippi jippi



Nydelig is - smak av sommer , en pakke på Meny kr 48,-



Mandag nydelig tur rundt lade med Silje i nydelig vær